Nyhetsbloggen.no

Kommentarer til dagens nyhetsbilde.

Nå slår finanskrisen inn over Norge i full kraft!

Nå melder stadig flere medier om forskjellige bransjer som merker finanskrisen for alvor.

Jeg mener at det er helt opplagt at det bare var et tidsspørsmål før dette ville ramme Norge like hardt som i forhold til andre land. Ikke det at jeg tror Norge vil miste sin status som et av verden rikeste land men vi vil merke den globale resesjonen i like stor grad sett i forhold til tidligere økonomiske situasjon.

Først var det bankene som ikke fikk låne penger av hverandre. Nå er det eksportindustrien som får merke det for alvor. Dette har Ola og Kari ennå ikke fått merke i noen stor grad. Rett over nyttår kommer imidlertid alvoret til å komme inn i de tusen hjem. Det unødvendige forbruket (ting vi egentlig ikke trenger) kommer etter det jeg tror til å stoppe fullstendig opp. Folk vil begynne å miste jobbene og opplever at det ikke er bare bare å finne en ny.

Det kraftige fallet i boligprisene vil føre til at Ola og Kari ikke lenger får bakt inn de dyre forbrukslånene og kredittkort gjelden inn i boliglånet lenger. Noe de har gjort tidligere når denne forbruksgjelden har blitt for stor. Det er når de får nei i banken sin på dette disse vil merke alvoret for fullt. En oppsigelse oppi dette vil være en økonomisk katastrofe for de aktuelle familer.

Ramler inkassokravene inn i postkassen? Besøk inkassoguiden.no for gode råd!